Mijn vader is 10 december 2007 overleden. Het is zo’n groot verschil hoe mijn vader nu tegen mij aan kijkt en hoe hij vroeger over mij dacht.
Het is begonnen toen ik de opleiding bij Jose Gosschalk volgde voor mediumschap. Je gaat oefenen met je medestudenten. Het contact wordt gemaakt door je energie te verhogen, zodat de energie verlaagt wordt vanuit de spirituele wereld om zo een persoon vanuit de spirituele wereld bij je laten komen.

Vandaar uit ervaar je de persoon. Je wordt als het ware deze persoon en dan ga je heldervoelen, helderzien, helderweten, helderhoren vanuit de flow. Daarbij laat je volledig de inspiratie komen en voel je vanzelf of het uit helderhoren, heldervoelen, helderzien, helderweten komt. Zodra een persoon herkend wordt, wordt er een boodschap gegeven. Dat zijn vaak de mooiste en waardevolste momenten want het geeft een enorme geruststelling voor de ontvangers wat hun geliefde overleden dierbaren hen te vertellen hebben.

Mijn vader komt regelmatig door.  Één op één gesprek. In het begin ben je heel nieuwgierig wat hij heeft te vertellen. Hij begon zijn excuus te maken over hoe hij met mij is omgegaan. Mijn vader communiceerde vaak met zijn ogen. Hij kon met zijn ogen héél veel vertellen. Die van, 'ik duld geen tegenspraak' en waardoor ik me klein voelde. Regelmatig zei hij tegen mijn moeder :’Hou maar stil.' Hij was bang dat ze teveel negativiteit overbracht op ons. Mijn vader werd ook vaak in een zwart licht gezet door mijn moeder. Mijn vader kende maar één weg: zijn waarheid. De zijwegen zag hij niet.

Toen mijn vader doorkwam voor de grote groep bij een demonstratie beleefde ik weer een heel andere kant van hem. Hij bood weer zijn excuus aan en had spijt dat hij niet méér aandacht gegeven had, hij vond het vervelend dat hij niet méér naar ons had geluisterd.

Respect voel ik nu voor hem. Hij komt toch door voor mij. Hij hoefde dit niet te doen. Ik weet dat hij zijn excuus nooit zou hebben gedaan toen hij leefde. Nu waardeer ik des te meer dat hij het doet.

Hij komt nu heel vaak door bij een oefensessie. Elke keer laat hij zich van de andere kant zien als ze met bewijzen aankomen, als hij doorkomt. De ene keer met de pet. Andere keer met zijn boerenbedrijf. Dan met boek of een puzzelboek. Wat weet mijn vader mij elke keer te verrassen. Geweldig!

Mijn hart wordt warm als ik terug denk aan al die readings die ik heb mogen ontvangen. De verandering die er in mij plaats vond tijdens de reading.

Dit is ook de reden waarom ik voor mediumschap heb gekozen. Een ander hetzelfde gevoel mogen geven tijdens de reading, de warmte, een glimlach op je gezicht, innerlijke vreugde.